Grilovaný chřest se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest sterilovaný
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 4877.5 mg
  • Vitamín A 4877.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapané výhonky sterilovaného chřestu vložíme do mísy, zalijeme směsí oleje, česneku, soli a bylinek. Grilujeme 5 minut dokřupava ze všech stran. Zatím si připravíme míchané žloutky. Ve vodní lázni vymícháme žloutky se solí do konzistence vajec naměkko a podáváme v misce k porci chřestu.

Komentáře k receptu