Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 14250 mg
 - Draslík 174.6 mg
 - Vláknina 3561.5 mg
 - Vitamín A 3561.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme.
 - 
                                3
Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.