Těstoviny s chřestovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Chřest zelený
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 30 g Rajčata Cherry
  • 10 g Sýr Parmezán
  • 10 g Rukola
  • 120 g Těstoviny Ziti
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 119.4 mg
  • Draslík 86.7 mg
  • Vláknina 670 mg
  • Vitamín A 670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny sigarette (ziti) uvaříme v hrnci s osolenou vodou, podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do dalšího použití je udržujeme teplé. Chřest uvaříme do poloměkka, vyndáme ho z vody a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčata rozřízneme napůl. Sýr parmezán jemně nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařený chřest, který chvilku orestujeme. Chřest zalijeme smetanou a spolu vaříme až do zahoustnutí smetany. Do krému přidáme rozpůlená rajčata, česnek, nastrouhaný parmezán, vše dohromady prohřejeme. Nakonec do směsi vmícháme okapané těstoviny, podle chutě osolíme, dobře promícháme a hotové jídlo stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme rukolou a podáváme.

Komentáře k receptu