Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem
Suroviny
- 100 g Chřest bílý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 80 g Olej olivový
 - 50 g Salát hlávkový
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Houby čerstvé
 - 50 g Šalotka
 - 3 g Cukr moučkový
 - 50 g Rukola
 - 100 g Chřest zelený
 - 400 g Holubí prsa
 - 50 ml Víno portské
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Ocet vinný červený
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1036 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 547.2 mg
 - Vláknina 3615 mg
 - Vitamín A 3615 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem.
 - 
                                2
V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme.
 - 
                                3
Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou.