Zelenina s houbami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 200 g Houby čerstvé
  • 15 g Cibulka jarní
  • 6 g Fenykl čerstvý
  • 100 g Boby zahradní
  • 125 ml Olej olivový
  • 10 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 ml Víno bílé
  • 250 ml Olej stolní
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Chřest zelený
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 705.2 mg
  • Vláknina 11033.5 mg
  • Vitamín A 11033.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petržel nasekáme najemno. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Chřest zbavíme dřevnatých částí. jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Olivový olej, ocet, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady v zálivku. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutek, víno a smetanu smícháme dohromady a ve vodní lázni vaříme do vzniku bílé pěny, poté odstavíme z plotny.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm plátky brambor a česneku, posypeme petrželí a jarní cibulkou, osolíme a opepříme. Opékáme 30 minut. Mezitím dáme vařit boby do změknutí, poté je slijeme a oloupeme. Chřest s hráškem uvaříme taktéž doměkka. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm houby do zezlátnutí.

  • 3

    Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme smaženými houbami, zalijeme zálivkou a okolo ozdobíme bílou pěnou. Navrch dáme polovinu vejce a snítku fenyklu.

Komentáře k receptu