Chřest bílý s opečenou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 226.5 mg
 - Vláknina 5128.3 mg
 - Vitamín A 5128.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku nalijeme vodu, položíme do ní na kousky nakrájené (50 g) máslo, bobkový list, sůl, celý pepř a přivedeme k varu. Do vřící vody vložíme důkladně očištěný chřest a povaříme doměkka tak 10 minut. Podle toho, jak je chřest silný. Měkký chřest opláchneme pod studenou vodou.
 - 
                                2
Do pánve dáme 150 g másla, které rozehřejeme, vložíme uvařený chřest, přisypeme strouhanku, vše dochutíme solí, pepřem a necháme strouhanku propéct.
 - 
                                3
Rukolu omyjeme, necháme okapat, dáme do misky, přilijeme olej, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                4
Připravený chřest se strouhankou rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, ozdobíme připravenou rukolou a podáváme.