Tagliatelle s chřestem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 155 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 5506.2 mg
  • Vitamín A 5506.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme chřest na malé kousky a při střední teplotě, za stálého míchání, orestujeme cca 2min na rozehřátém másle doměkka.

  • 3

    Přidáme nakrájenou petrželku a bazalku, podlijeme smetanou, ochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 2min povaříme.

  • 4

    Poté vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.

  • 5

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu