Salát ze svíčkové s barevným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 100 g Chřest bílý
  • 50 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 354.3 mg
  • Vláknina 1356 mg
  • Vitamín A 1356 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Z obou stran osolíme, opepříme, vložíme do rozpálené pánve a po obou stranách zprudka opečeme. Poté pokrájíme na nudličky a necháme vychladnout.

  • 2

    Upravíme na talíře a proložíme krájenými sušenými rajčaty.

  • 3

    Bílý i zelený chřest spaříme horkou vodou, ve které předem rozpustíme máslo, citronovou šťávu a cukr. Chřest rozdělíme na talíře k masu a vše posypeme strouhaným parmezánem.

  • 4

    Salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu