Chřest se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Pažitka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Chřest bílý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 5.5 šálek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 520.6 mg
  • Vláknina 10656.5 mg
  • Vitamín A 10656.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu