Rajčata plněná chřestem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 250 g Chřest bílý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Pažitka
  • 50 g Sýr Čedar
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Rýže dušená
  • 50 g Rajčatová pasta
  • 5.6 g Tuk
  • 7 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 807.3 mg
  • Vláknina 9157.5 mg
  • Vitamín A 9157.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata na vršku seřízneme, vydlabeme semínka a většinu dužiny, necháme jen dužinu pod slupkou. Očištěný chřest nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, pažitku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme chřest, žampiony a krátce orestujeme. Chřest se žampiony nasypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme sýr, pažitku, dušenou rýži, rajčatovou pastu, vše důkladně promícháme. Touto směsí naplníme rajčata, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

  • 2

    Plněná rajčata upravíme na servírovací talíř a ještě teplá podáváme.

Komentáře k receptu