Kuřecí ragú s chřestem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 1371.7 mg
  • Vláknina 8084.3 mg
  • Vitamín A 8084.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem a dáme je stranou.

  • 2

    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na stejné pánvi.

  • 3

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a smícháme se žampiony. Na pánvi s cibulí vše zvolna restujeme za stálého míchání asi 6 minut.

  • 4

    Přidáme chřest nakrájený na kousky (použijeme jen horní část), citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dusíme zvolna pod pokličkou 10-12 minut.

Komentáře k receptu