Barevný slepičí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.75 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Stehno slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Jalovec
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pažitka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 824.5 mg
  • Vláknina 15675.2 mg
  • Vitamín A 15675.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.

  • 2

    Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.

  • 3

    Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.

  • 5

    Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu