Chřest se sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 14 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr játrový
  • 5 g Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 14 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 288 mg
  • Draslík 334 mg
  • Vláknina 4851 mg
  • Vitamín A 4851 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme nití do svazečku a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Chřest přendáme na talíře, odstraníme nitě a polijeme sýrovým krémem. Na krém slabě nasucho opražíme mouku, zředíme mlékem a odvarem z chřestu, osolíme a povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr, máslo a dochutíme.

  • 3

    Pokrm zdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu