Špenát z čínského zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 364.4 mg
  • Vláknina 4309.8 mg
  • Vitamín A 4309.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a okapané umeleme nebo jemně nasekáme.

  • 2

    Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Jíšku podle potřeby zředíme ještě trochou vývaru ze zelí.

  • 3

    Potom přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl.

Komentáře k receptu