Nudlové čtverečky s čerstvým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.13 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 76.9 mg
  • Vláknina 2102.3 mg
  • Vitamín A 2102.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme, očistíme, jemně nakrouháme, řádně promícháme se solí, dáme do mísy a přikryjeme.

  • 2

    Cibulku nakrájíme najemno, na sádle usmažíme dozlatova, přidáme vymačkané zelí a dusíme je na mírném ohni bez podlévání 20 minut a opepříme.

  • 3

    Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.

  • 4

    Nudlové čtverečky uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a smícháme se zelím. Podáváme jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu