Dušené hovězí po javánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 169.1 mg
  • Vláknina 2730.1 mg
  • Vitamín A 2730.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, na kousky nakrájené a osolené hovězí maso smícháme s kořením a hrubě nakrájenou cibulí. Dusíme na oleji, až maso pustí šťávu.

  • 2

    Potom přilijeme sójovou omáčku, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení přidáme omytá, nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut podusíme. Hotový pokrm posypeme osmaženou cibulkou.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu