Jazyk pečený v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Pažitka
  • 400 g Mořský jazyk
  • 80 g Anglická slanina
  • 10 g Sůl
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Víno bílé
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Šalotka
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 2145.9 mg
  • Vláknina 60188.5 mg
  • Vitamín A 60188.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 101.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky vně i uvnitř nasolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z hlav a ploutví, vody, soli, celého pepře, hřebíčku, cibule a kolečka nakrájené mrkve uvaříme vývar, který vaříme cca 20 minut. Procedíme a ještě vaříme, až se objem zredukuje přibližně na 120 ml.

  • 2

    Připravíme čtyři kusy alobalu dvakrát větší, než jsou ryby, a vymažeme máslem. Ryby položíme doprostřed, na ně položíme vždy plátek slaniny a plátek citronu, vše zabalíme. Na plechu je vložíme na rošt do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme zhruba 10-15 minut.

  • 3

    Nadrobno nakrájíme šalotku a povaříme se smetanou, až se tekutina zredukuje na jednu lžíci. Rybí vývar povaříme se smetanou. Máslo se šalotkovo-vinnou směsí a pažitkou rozmixujeme na hladkou pastu. Při mírné teplotě zahřejeme rybí vývar, po kouscích za stálého šlehání přidáváme šalotkovo-pažitkové máslo, aby vznikla krémová omáčka.

  • 4

    Balíčky s rybami opatrně otevřeme, ryby necháme vyklouznout na talíře, přelijeme omáčkou a nazdobíme slaninou a citrónem.

Komentáře k receptu