Vařené hovězí maso s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 750 g Hovězí libové
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 173 mg
  • Draslík 998.7 mg
  • Vláknina 17757 mg
  • Vitamín A 17757 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme.

  • 3

    Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu