Hovězí maso vařené se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí libové
  • 100 g Cibule
  • 150 g Paprika červená
  • 20 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1615 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 618.7 mg
  • Vláknina 6425 mg
  • Vitamín A 6425 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso zalijeme vodou, osolíme a vaříme zvolna asi 2 hodiny doměkka. Maso scedíme, nakrájíme na kousky, trochu vývaru si ponecháme.

  • 2

    Cibuli a kousek citronu oloupeme, papriku zbavíme jádřince, pokrájíme nahrubo, vložíme do mixéru, přidáme stroužek česneku, přilijeme trochu vývaru z masa, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Hustotu omáčky regulujeme vývarem, omáčka by měla být krémová.

  • 3

    Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme rozmixovanou omáčkou.

Komentáře k receptu