Okurkovo-houbová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Nudle rýžové
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 227.4 mg
  • Vláknina 2035.5 mg
  • Vitamín A 2035.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku opečeme na plátky nakrájený česnek a cibuli. Vmícháme žampiony a opékáme 3 minuty. Zalijeme vodou a přidáme rýžové nudle. Přivedeme polévku do varu, dochutíme solí a sojovou omáčkou. Na závěr přidáme na plátky nakrájenou okurku bez dužiny.

Komentáře k receptu