Hovězí na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1250 g Cibule
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 20 g Citronová kůra
  • 160 g Rajčata
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 6 g Libeček
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 560 ml Citronová šťáva
  • 12 ml Tabasco
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 508.9 mg
  • Vláknina 9722.3 mg
  • Vitamín A 9722.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme.

  • 2

    Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa.

  • 3

    Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou.

Komentáře k receptu