Plněné okurky s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 770.4 mg
  • Vláknina 7977.4 mg
  • Vitamín A 7977.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřky. Ze všech stran osolíme, necháme odpočinout.

  • 2

    Cibuli nakrájíme a na dvou lžících rozpáleného másla orestujeme do zlatova. Přidáme koření, osolíme. Směsí naplníme okurky a navrch rozdělíme jogurt. Na zbylém másle krátce podusíme do měkka a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu