Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 40.1 mg
  • Draslík 513.5 mg
  • Vláknina 676.7 mg
  • Vitamín A 676.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme domácí zálivku - Vinaigrettu: šalotku očistíme, velmi jemně pokrájíme nebo nastrouháme. V misce vyšleháme 2 lžíce extra olivového oleje s 2 lžícemi Sherry octa, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky pepře a za stálého šlehání přidáme 0,5 lžičky dijónské hořčice. Směs musíme šlehat tak dlouho, až se vše dokonale spojí. Přidáme 1 lžičku medu, 2 lžíce Sherry octa a stále šleháme. Pak po kapkách postupně přidáme další 4 lžíce extra olivového oleje. Zálivka by měla být emulgovaná.

  • 2

    Z omytého čerstvého rozmarýnu otrháme lístky a drobně je posekáme. V misce je smícháme s 2 lžícemi olivového olejem, 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a lžičkou citrónové šťávy. Rozmarýnový olej důkladně rozmícháme.

  • 3

    Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou folii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso a potřeme rozmarýnovým olejem. Poté plát svíčkové posypeme nastrouhaným parmazánem a stočíme do rolády, necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky a ozdobně rozložíme na talíře.

  • 4

    Carpaccio pokapeme domácí Vinaigrettou a servírujeme.

Komentáře k receptu