Kuřecí prsa s jemnou omáčkou

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 0.6 kg Kuřecí prsa
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 118.4 mg
  • Draslík 682.6 mg
  • Vláknina 2083.8 mg
  • Vitamín A 2083.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.

  • 4

    Do hrnce přidáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Do hrnce k omáčce dáme osmažené kuřecí nudličky, promícháme a necháme prohřát.

  • 6

    Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu