Asijský houbový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Hořčičné semínko
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • 0.1 l Ocet vinný
  • 1 kg Brambory
  • 0.3 kg Hlíva ústřičná
  • 0.3 kg Žampiony čerstvé
  • 0.3 kg Křemenáče
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 1696.4 mg
  • Vláknina 20375.2 mg
  • Vitamín A 20375.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty.

  • 3

    Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření.

  • 4

    Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě.

  • 5

    Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu