Husa pečená na zázvoru a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Husa domácí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1581 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 1355.5 mg
  • Vláknina 1488.3 mg
  • Vitamín A 1488.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu