Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Med včelí
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Husa mražená
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1711 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 127.2 mg
  • Vláknina 2283.6 mg
  • Vitamín A 2283.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu.

  • 2

    Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut.

  • 3

    Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme.

  • 4

    Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu

  • 5

    naporcujeme.

Komentáře k receptu