Páj se sýrem a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 130 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 6 g Sůl
  • 1 g Tuk
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 88.2 mg
  • Vláknina 2713.1 mg
  • Vitamín A 2713.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer očistíme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, celer, orestujeme, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, promícháme, přidáme máslo, zapracujeme do moučné směsi, přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na 6 placek, zbytek na tenký plát, ze kterého vykrojíme 6 koleček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj placky, vytvoříme okraje, na placky naneseme celerovou směs z pánve, zakryjeme kolečky z těsta, páje uprostřed propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 20 minut.

  • 3

    Po upečení upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu