Cibule se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 57 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 300 g Sýr Ricotta
  • 800 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 plátek Ančovička - filety
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 698.4 mg
  • Vláknina 8008.8 mg
  • Vitamín A 8008.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 4 velké cibule očistíme, odkrojíme konce a vložíme do vroucí vody. Vaříme pomalu přibližně 8-11 minut. Uvařenou cibuli necháme chvilku vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme. Vyjmeme vnitřky cibulí tak, že necháme min. 2 vrchní vrstvy. Ostatní pokrájíme na velmi drobné kostičky, které odložíme do mísy. Omyté lístky petrželové natě drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakládaná v oleji a plátky ančoviček v konzervě necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno a spolu s petrželkou přidáme do mísy k cibuli. Solené kapary propláchneme pod tekoucí vodou. K cibuli ještě přidáme riccotu, sůl, pepř, petrželku a vyšlehané čerstvé vejce. Směs důkladně promícháme, cibule naplníme, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe je do zapékací misky. Pečeme dozlatova 20-30 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme listy salátu, necháme z nich okapat vodu, pak je ozdobně poklademe na servírovací talířky a pokapeme je olivovým olejem. Horké upečené cibule položíme na listy salátu a hned podáváme.

Komentáře k receptu