Cuketové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 300 g Cuketa
  • 350 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1651 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 687.6 mg
  • Vláknina 11991.8 mg
  • Vitamín A 11991.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek a krátce opečeme.

  • 2

    K zelenině vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

  • 3

    Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme máslo s nastrouhaným sýrem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu