Cuketová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 211.6 mg
  • Vláknina 1557 mg
  • Vitamín A 1557 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo a asi 2 minuty na něm podusíme cukety nakrájené na 3 cm dlouhé hranolky.

  • 2

    Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a dusíme doměkka. Zaprášíme moukou a promícháme, přilijeme vývar, smetanu, nasekanou petrželku a hodně opepříme.

  • 3

    Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu a osolíme.

Komentáře k receptu