Chlebíček z cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Ořechy vlašské
  • 300 g Cukr krupice
  • 250 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1178 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 215.3 mg
  • Vláknina 7165.1 mg
  • Vitamín A 7165.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).

  • 3

    Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu