Zeleninová polévka s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 200 g Hrášek
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 12 g Sůl
  • 12 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 80 g Bazalka
  • 450 g Brambory rané
  • 80 g Těstoviny sedmivaječné
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 2.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 4302 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1402.5 mg
  • Vláknina 31499.8 mg
  • Vitamín A 31499.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.7 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky.

  • 2

    Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme.

  • 4

    Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout.

  • 5

    Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem.

Komentáře k receptu