Cukety v ořechovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 800 g Cuketa
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Sůl
  • 0.28 dl Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 139.1 mg
  • Draslík 680.9 mg
  • Vláknina 7446.1 mg
  • Vitamín A 7446.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechový kabátek připravíme tak, že si v míse rozšleháme vejce se solí a hořčicí. V druhé míse si smícháme na drobno rozdrcené vlašské ořechy, nastrouhaný parmezán s omytou, drobně posekanou petrželovou natí.

  • 2

    Připravíme si jogurtový krém. Do misky dáme bílý jogurt, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, chilli koření, vše dobře promícháme a ochutíme solí a cukrem.

  • 3

    Omyté cukety podélně rozkrojíme na plátky silné asi 1 cm.

  • 4

    Ve woku si rozehřejeme olej. Plátky cukety postupně namočíme do rozšlehaného vajíčka a ihned do strouhaných ořechů. Na rozpáleném oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 5

    Plátky v ořechovém kabátku podáváme horké s jogurovým krémem.

Komentáře k receptu