Tagliatelle cuketami, citronem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Těstoviny Tagliatelle
  • 300 g Cuketa
  • 40 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máta
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 295.5 mg
  • Vláknina 9192.9 mg
  • Vitamín A 9192.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na olivovém oleji zvolna smažíme najemno nasekanou šalotku.

  • 2

    Oloupeme cukety. Zelenou slupku nakrájíme na slabé proužky, dužinu na kostičky a obojí přidáme k šalotce.

  • 3

    Vaříme pár minut, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a přilijeme. Těstoviny ve slané vodě uvaříme. Scedíme je a krátce povaříme s cuketovou omáčkou. Ozdobíme lístky máty a teplé podáváme.

Komentáře k receptu