Italská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 550 g Cuketa
  • 450 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 10 g Estragon
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 270 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 553.1 mg
  • Vláknina 13103 mg
  • Vitamín A 13103 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cukety nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Na pánvi s rostlinným olejem lehce podusíme plátky cukety a kroužky cibule. Pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou. Přidáme nasekané bylinky. Podélně na plátky nakrájíme mrkev. V hrnci rozmícháme zeleninový vývar, přidáme cukr s octem, necháme přejít varem a mrkev zvolna dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Mrkev necháme vychladnout v nálevu, potom ji vyjmeme a necháme okapat. Mrkev pokapeme olivovým olejem.

  • 4

    Plátky mrkve pokryjeme natrhanými estragonovými lístky a dusíme asi 15 minut. Společně se zeleninou upravíme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu