Fusilli s mozzarellou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Cuketa
  • 300 g Lilek
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 40 g Olivy černé
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 3 g Oregano sušené
  • 250 g Mozzarella
  • 60 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 503.5 mg
  • Vláknina 19518 mg
  • Vitamín A 19518 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, důkladně je scedíme a vložíme do olejem vytřeného pekáče.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě na kolečka nakrájené lilky, cukety a cibuli asi 5 minut dozlatova.

  • 3

    Vložíme rajčata, dobromysl, cayenský pepř a olivy a 5 minut mírně vaříme. Zeleninovou omáčku nalijeme na těstoviny, přisypeme třetinu celkového množství mozzarelly, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch posypeme parmezánem a zbývající mozzarellou.

  • 4

    Fusilli zapékáme zhruba 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

Komentáře k receptu