Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Těstoviny Fusilli
  • 240 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 295.3 mg
  • Vláknina 10647.8 mg
  • Vitamín A 10647.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Piniové oříšky prudce za stálého míchání osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.

  • 3

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a plod oloupeme. Dužninu nakrájíme podélně na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

  • 4

    Mozzarellu nakrájíme na plátky.

  • 5

    V misce důkladně smícháme panenský olivový olej, vinný ocet a hořčici, zálivku dochutíme cukrem, pepřem a solí.

  • 6

    Plátky rajčat, avokáda a sýru rozložíme dokola na talíře tak, aby se částečně překrývaly.

  • 7

    Těstoviny důkladně promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, podle chuti je opepříme a osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zbývající zálivkou. Potom vše ještě posypeme osmaženými oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu