Trojbarevné tagliatelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tagliatelle
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 4884.8 mg
  • Vitamín A 4884.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety a mrkve nakrájíme na dlouhé proužky. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme proužky zeleniny a znovu uvedeme do varu. Vaříme pouze 30 vteřin, poté zeleninu slijeme a necháme stranou.

  • 2

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce. Vložíme proužky zeleniny, olej a stroužky pečeného česneku. Dochutíme solí a pepřem. Zapneme plotnu a mícháme na prudkém ohni, aby se zelenina i těstoviny spojily s olejem. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu