Cuketový nákyp s uzeným a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cuketa
  • 80 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 350 g Uzené maso vařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1260 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 931.5 mg
  • Vláknina 9148.3 mg
  • Vitamín A 9148.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé cukety omyjeme a nastrouháme do větší mísy nahrubo i se slupkou. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme. Vajíčka rozklepneme, žloutky oddělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh.

  • 2

    V pánvi opražíme slaninu, přidáme 2 lžíce másla, cibuli a zpěníme ji. Potom přimícháme uzené maso a krátce vše osmažíme.

  • 3

    Do mísy k cuketám přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva, pepř, drcený kmín, směs cibule s uzeným masem a sýr. Promícháme, dochutíme solí a zlehka zapracujeme sníh.

  • 4

    Nákyp dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem (2 lžíce). Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Pečeme 30-35 minut při 180°C.

Komentáře k receptu