Neapolská zeleninová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 200 g Lilek
  • 200 g Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 704.7 mg
  • Vláknina 11860.8 mg
  • Vitamín A 11860.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, cuketu a lilek a 5 minut dusíme.

  • 2

    Poté vložíme do hrnce na kostky nakrájená rajčata, přidáme rajčatový protlak, bazalku, tymián, 200 ml vody, vše promícháme, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 30 minut.

  • 3

    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu