Srnčí kýta s houbami a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 600 g Srnčí kýta
  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 g Kečup
  • 200 ml Voda pitná
  • 80 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 414.7 mg
  • Vláknina 5228.1 mg
  • Vitamín A 5228.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, houby nakrájíme na kostky, uvaříme ve vodě a scedíme. Feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek propasírujeme, maso nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme maso, přidáme cibuli, cuketu, houby, pepř a sůl a pět minut restujeme. Poté vmícháme kečup, česnek, feferonky, přilijeme vývar a dobře provaříme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu