Srnčí kýta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 25 g Hořčice
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Slanina vepřová
  • 900 g Srnčí kýta
  • 12 g Sůl
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 3 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 80 g Petržel kořen
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • 80 ml Ocet vinný
  • 5 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 175.9 mg
  • Vláknina 6792.7 mg
  • Vitamín A 6792.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme.

  • 2

    Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu