Ryba na grilu se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Polévkové kostky Vitana
  • 1 kg Rybí filety
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 799.8 mg
  • Vláknina 9838 mg
  • Vitamín A 9838 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso nakrájíme na 6 stejných dílů.

  • 2

    Rozehřejeme gril a na něj dáme umyté papriky, které propíchneme ostrým nožem. Přibližně po 10 až 12 minutách začne slupka paprik půchýřovatět a černat. papriky vezmeme z grilu, uzavřeme v plastovém sáčku tak, aby k nim nemohl vzduch, necháme zapařit a vychladnout. Vychladlé papriky oloupeme.

  • 3

    Připravíme si pomerančovou čalamádu tak, že olivový olej, jemně nasekaný zázvor, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamicový ocet, pepř a hořčičná semínka důkladně promícháme v misce.

  • 4

    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, které napícháme na špízové jehly. Pak je opékáme na nejrozpálenější části grilu 25 až 30 minut a občas potíráme při obracení pomerančovou čalamádou.

  • 5

    Na grilu současně s bramborami opékáme po každé straně asi 5 minut i rybí maso, které také potíráme pomerančovou čalamádou.

  • 6

    Cukety, které jsme nakrájeli na silnější plátky, pečeme přibližně 8 až 10 minut, než změknou.

  • 7

    Zbytek čalamády dáme do vhodného hrnku a necháme na ohni přejít při občasném zamíchání varem.

  • 8

    Když jsou brambory, maso a cukety hotové, dáme je na talíře, přidáme k nim papriky a vše přelijeme horkou čalamádou.

Komentáře k receptu