Polévka zeleninová s pastou z bylinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Tykev
  • 80 g Bazalka
  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 125 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 1538.6 mg
  • Vláknina 26139.8 mg
  • Vitamín A 26139.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky, mrkev, cukety, brambory, tykev, pórek a rajčata omyjeme. Brambory a mrkev oškrábeme. Mrkev a pórek nakrájíme na 0,5 centimetru silná kolečka. Cuketu překrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak krájíme na 0,5 centimetru silné kousky. Tykev a brambory krájíme na menší kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme z nich slupku, vykrojíme semínka a rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrolu si rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj pokrájenou zeleninu. Promícháme a necháme, až začne zelenina vonět, v žádném případě ale nesmí zhnědnout. Přidáme fazolové lusky a lehce osolíme.

  • 3

    Vlijeme vodu tak, aby zelenina zůstala ponořená pod hladinou. Vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přidáme nudle a ještě dalších 10 minut vaříme.

  • 4

    Zatím si připravíme bylinkovou pastu. Stroužky česneku oloupeme, bazalku nasekáme nadrobno a parmezán rozdrobíme. Všechny ingredience vložíme do hmoždíře a roztlučeme je. Nemáme-li hmoždíř, můžeme je v mixéru rozmixovat. Postupně přidáváme olej.

  • 5

    Uvařenou polévku rozdělíme do talířů a opepříme čerstvým pepřem. Na závěr do každého talíře polévky přidáme trochu bylinkové pasty.

Komentáře k receptu