Cuketová buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 450 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rozinky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 58 mg
  • Vláknina 2812.5 mg
  • Vitamín A 2812.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  • 2

    V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

  • 4

    Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Komentáře k receptu