Černý kořen se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Černý kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Kedlubna
  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mrkev kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 268.3 mg
  • Vláknina 6712.5 mg
  • Vitamín A 6712.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kořen zabarvuje pokožku, takže pracujeme v rukavicích. Kostičky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme mouku a vaříme asi 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěnou kedlubnu na nudličky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev s cibulí a kedlubnou, orestujeme, přidáme kořen, osolíme, opepříme, mícháme a restujeme, aby se zelenina v másle obalila. Stáhneme z ohně a podáváme jako oblohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu