Polévka z mladých brukví se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kedlubna
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 138.5 mg
  • Draslík 339.7 mg
  • Vláknina 4370.4 mg
  • Vitamín A 4370.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, slupky a listy odložíme. Kopr jemně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Slupky s listy z kedluben uvaříme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Na másle dusíme kedlubny, poté zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vývar ze slupek, osolíme a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a odstavíme. Do polévky vmícháme kopr a podáváme s nahrubo nasekanými vejci.

Komentáře k receptu