Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Celer bulvový
  • 75 g Kedlubna
  • 75 g Mrkev kořen
  • 75 g Petržel kořen
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 4 polévková lžíce Bezlepkové těstoviny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 262.2 mg
  • Vláknina 5373.5 mg
  • Vitamín A 5373.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli i ostatní zeleninu (celer, mrkev, petžel a kedlubnu) očistíme, cibuli rozsekáme na jemno, ostatní zeleninu nastrouháme. Cibuli necháme v pánvi na másle zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvíli restujeme do doby, než zelenina získá mírně nahnědlou barvu.

  • 2

    Následně orestovanou zeleninu vsypeme do polévkového hrnce, zalijeme vodou, přidáme Vegetu, rozmícháme v polévce mouku a vsypeme kuličky nového koření. Polévku dochutíme pepřem a solí, poté ji vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přisypeme polévkové bezlepkové těstoviny a polévku vaříme ještě tak dlouho, jak je uvedeno v návodu na obalu pro přípravu těstovin.

  • 3

    Když jsou těstoviny uvařené, polévku odstavíme z ohně a necháme odstát do druhého dne. Před servírováním ji ohřejeme, poté vyjmeme děrovanou sběračkou z polévky kuličky nového koření.

Komentáře k receptu