Čočka s kedlubnou a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 330 g Čočka červená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 3 ks Ředkvička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Limetka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 781.9 mg
  • Vláknina 23857.5 mg
  • Vitamín A 23857.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme ji přibližně 1 litrem vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a čočku vaříme 8 až 10 minut (maximálně). Ke konci vaření přimícháme do čočky sůl. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme ji pod studenou vodou a necháme okapat. Pak ji dáme do mísy.

  • 2

    Očistíme o omyjeme mladou (střední) kedlubnu, ředkvičky, mladou jarní cibulku, mladý menší pórek a petrželku kudrnku. Pórek nakrájíme na tenké nudličky. V menší pánvi si rozpustíme máslo s olivovým olejem (1 lžíce) a na něm pórek zlehka orestujeme 1-2 minuty. Pak ho i s omastkem dáme k čočce. Kedlubnu a ředkvičky nakrájíme na nudličky, cibulku na kroužky, petrželové lístky posekáme nadrobno a vše přidáme k čočce.

  • 3

    Čočku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme ji s 2 lžícemi kvalitního olivového oleje a šťávou z limetky podle chuti.

Komentáře k receptu